Telefon Bataryalarının Performansını ve Ömrünü Arttırmanın Yolları!


Bir 10 sene öncesine dönsek birçoğumuz telefonunu haftada ya da 3-5 günde bir şarj ederdi.Fakat günümüzde bu böyle değil.Artık dolu bir batarya 1 günü zor çıkarıyor.Bunun başlıca sebebi gelişen telefon teknolojisinin yaratığı uygulama ve oyun dünyası.Çünkü artık uygulamalar eskisinden çok daha fazla pil tüketiyor.

Telefon Bataryalarının Performansını ve Ömrünü Arttırmanın Yolları!

Peki bu uygulamalardan vazgeçemiyorsak ve telefonumuzun bataryasının performansını ve ömrünü arttırmak için neler yapabiliriz.İşte size ipuçları ;

1. Hangi Uygulamaların Pil Kullanımının Fazla Olduğu Tespit Edin ve Kaldırın.
  • Telefonunuzun Ayarlar > Pil ve Performans > Pil Kullanımı bölümüne girerek hangi uygulamalarınızın pilinizi gereğinden fazla kullandığını tespit edin.Eğer çok kullandığınız bir uygulama değilse kaldırın veya alternatif uygulamalar kullanın.
  • Örneğin Facebook uygulaması kullanmak yerine tarayıcınızdan girmek pil performansını arttırır.

2.Hiç Kullanmadığınız Uygulama ve Oyunları Kaldırın.
  • Hiç kullanmasanız da bazı uygulama ve oyunlar arka planda çalışarak güç tüketebilirler.Bu yüzden gereksiz uygulamaları kaldırarak batarya performansını arttırmalısınız.

3.Telefonunuzu Olabildiğince Düşük Parlaklıkta Kullanın.
  • Yüksek ekran parlaklığı tahmin edemeyeceğiniz kadar fazla pili tüketir.Bu yüzden bildirim çubuğunu aşağı kaydırarak veya Ayarlar > Ekran > Parlaklık bölümüne girerek otomatik parlaklığı kapatın ve ekran parlaklığınızı yeteri düzeye kadar düşürün.


4. Bataryanızı Şarj Etmek İçin %0'a İnmesini Beklemeyin.
  • Şarjın %0'a kadar inmesini beklemenin bataryanın ömrünü arttıracağı sıkça yapılan bir hatadır.Telefonunuzu şarjı % 20'nin üzerindeyken şarja takmalısınız.Sadece ayda bir kez telefonunuzun bataryasının kalibre olması için yüzde 0'a kadar inip kapanmasını bekleyip %100'e kadar şarj etmelisiniz.

5. Siyah veya Koyu Renkte Duvarkağıtları Kullanın
  • Telefonunuzun arkaplan resminin sade ve koyu renkte olması telefonuzun bataryasından alacağınız verimi yükseltir.Canlı renkler ve hareketli temalar çok fazla güç tüketirler.

6. Uygulamaları Kullandıktan Sonra İşiniz Bittiyse Kapatın.
  • Bir uygulamadan çıktığınızda o uygulama arka planda çalışmaya devam eder bu yüzden o uygulamayı kapatmalısınız.Fakat eğer yakın zamanda uygulamaya tekrar girecekseniz uygulamayı kapatmayın.Çünkü bir uygulamayı en baştan çalıştırmak daha fazla pil tüketir.

7. Telefonunuzu Pil Tasarrufu Modunda Kullanın.
  • Eğer telefonunuzun pil tasarrufu ya da güç tasarrufu modu var ise bildirim çubuğunu aşağı kaydırarak açın.

8. Telefonunuzun Kullanmadığınız Özelliklerini Kapatın.
  • Eğer kullanmıyorsanız Wifi, Bluetooth, GPS, Ekran Döndüme, Mobil Veri, NFC gibi özelliklerini bildirim çubuğunu aşağı kaydırarak kapatın.

9. Uygulamalarınızı Güncelleyin.
  • Uygulamalara gelen güncellemeler genellikle uygulamaların daha az pil tüketmesini sağlamak amacıyla yapılır.Android cihazlarda uygulamaları Google Play'e girip sol üst köşedeki üç çizgiye tıkladıktan sonra Uygulamalarım ve Oyunlarım kısmından güncelleyebilirsiniz.

10. Gereksiz Bildirimleri Kapatın.
  • Sürekli rahatsız eden oyun, uygulama bildirimlerini kapatın.Mesaj ve arama bildirimlerini tabiki de kapatmamalısınız.Telefonunuzun Ayarlar > Bildirimler&Durum Çubuğu kısmına girerek çok önemli olmayan uygulama bildirimlerini kapatabilirsiniz.

11. Orjinal Batarya ve Şarj Aleti Kullanın
  • Telefonunuzu ilk aldığınızda kutudan çıkan orjinal batarya ve şarj aleti sizin için en iyisidir.Eğer batarya veya şarj aletiniz bozulursa orjinal veyahut güvenilir markaların ürünlerini kullanın.Bazı taklit ve fason markaların ürünlerini kullanmak batarya ömrünü kısaltır ve cihazınıza zarar verir.Hatta bu tür ürünler cihazınızın patlamasına da sebep olabilir.

12. Cihazınızı Sıcak Yüzeylerde ve Ortamlarda Bulundurmayın.
  • Sıcak yüzeyler telefon bataryanızın ömrünü kısaltır.Bu yüzden bu tür yüzeylere veya güneş alan yerlere telefonunuzu bırakmayın.

13. Telefonunuzun Titreşim Özelliğini Kapatın.
  • Eğer çok fazla işinize yaramıyorsa telefonunuzun titreşim özelliğini kapatın.Titreşimin açık olması pil performansını azaltır.Ayarlar > Ses ve Titreşim bölümüne girilerek kapatılabilir.

14. Uyumadan Önce Telefonunuzu Uçak Moduna Alın.
  • Uçak modunda telefonunuz şebeke ile iletişim kurmadığı için batarya performansını ve batarya ömrünü arttırır.Fakat uçak modunda sizi arayamıyacaklarını ve mesaj atamayacaklarını bilmelisiniz.Önemli işleriniz varsa kapatmamanız sizin için daha yararlı olabilir.



Telefon Bataryalarının Performansını ve Ömrünü Arttırmanın Yolları! Telefon Bataryalarının Performansını ve Ömrünü Arttırmanın Yolları! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Nisan 23, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok