Bilgisayarınızdaki Eksik veya Kayıp DLL Hataları Çözümü!


Eksik ya da Kayıp (Missing) .DLL hataları oyun ve programlarda sıkça karşılaştığımız bir sorundur.

Bilgisayarınızdaki Eksik veya Kayıp DLL Hataları Çözümü!

Bu DLL hataları, Microsoft'un Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista ve Windows XP işletim sistemlerinin herhangi birinde görülebilir.

DLL Eksik veya Bulunamadı Hatası Alıyorsanız İlk Önce Bunu Yapmamalısınız..
Eksik veya bozuk DLL dosyalarını değiştirmek için DLL indirme sitelerinden DLL dosyalarını indirmeyin.Bu DLL dosyaları genellikle virüs barındırabilir veya bilgisayarınızın dosyalarını bozabilir.DLL dosyasını indirmek bir kullanıcı için en son çözüm olmalıdır.Eğer indirdiyseniz bilgisayarınızdan silin ve daha  doğru alternatif çözüm yollarını birlikte deneyelim.Hadi başlayalım.

Not ; Her bir aşamayı yaptıktan sonra sorunun çözülüp çözülmedğini kontrol edin.

1 - Geri Dönüşüm Kutusu'nu Kontrol Edin.

Bazen yanlışlıkla bir dosyayı silmiş olabilirsiniz.Bundan emin olmak için geri dönüşüm kutunuza bakın.Eğer durum böyleyse geri dönüşüm kutunuzdaki kayıp olan dosyayı sağ tıklayarak geri yükleyin.

2 - Bilgisayarı Yeniden Başlatın

Bir DLL hatası aldığınızda yapmanız gereken ilk şey bilgisayarınızı yeniden başlatmaktır.Çünkü bazen bilgisayarın bir işlevi durdurulabilir.Bilgisayarı yeniden başlatmak tüm servislerin doğru olarak başlamasını sağlar.

3 - Virüs ve Kötü Amaçlı Yazılım Taraması Yapın.

Bilgisayarınızda tam bir tarama yapın.Çünkü bazı virüs ve kötü amaçlı yazılımlar bu tip DLL hatalarına neden olabilir.

4 - Sistem Dosyası Denetleyicisini Kullanın.

Sistem Dosyası Denetleyicisi, bilgisayarınızdaki eksik ve bozuk dosyaları onarır.Ve DLL hataları bu şekilde giderilebilir.

Sistem dosyası denetleyicisini çalıştırmak için Başlat menüsünden Çalıştır'a veya Arama Kutusuna "cmd" yazarak windows komut sistemini çalıştırın. Bilgisayarınızın eksik ve bozuk dosyaları gözden geçirilmesi için “sfc / scannow” komutunu girin ve entera basın. Bilgisayarınızın taraması bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

5- DirectX'i Yükleyin

DirectX'i yüklemek, oyunlardaki DLL hatalarının birçoğunu düzeltir. 

Direct X yüklemek için https://support.microsoft.com/tr-tr/help/179113/how-to-install-the-latest-version-of-directx linkine tıklayın.

Windows 10 ve .Windows 8de Direct X yüklemesi Windows Update üzerinden yapılır.

6- Microsoft Visual C ++  Yeniden Yükleyin.

Bazen Direct X'i yüklemek sorunlarınızı çözmeyebilir.Böyle durumlarda Microsoft Visual C++'ı yeniden yüklemek sorununuzu çözeblir.

Microsoft Visiual C ++ 'ı https://support.microsoft.com/tr-tr/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads adresinden indirebilirsiniz.

Not: Genellikle en son sürümü yüklemeniz faydalı olabilir fakat bazen eski Visiual CC ++ sürümlerinin de DLL hatalarını çözdüğü görülmüştür.

7- Oyun veya Programı Tekrar Yükleyin.

Sorunun ortaya çıkmasının oyun veya programın kendi dosyalarındaki eksiklikten kaynaklı olabilir.Kurulum aşamasında bu dosyalar tekrardan doğru bir şekilde yüklenir.

Bilgisayarınızda CCleaner var ise söz konusu oyun veya programı kaldırdıktan sonra kayıt defterinizi temizlemenizin sorununuzu çözmeye yardımı olabilir.

8- Windows'u güncelle

DLL hatalarının sebebi Windows bilgisayarınızın en son güncellemelerini yapmamış olmanızdan kaynaklı olabilir.Başlat > Arama Çubuğuna Windows Update yazarak en son güncellemeleri yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

8- DLL Dosyasını İndir

Artık yapacak pek birşey kalmadığında gerekli DLL dosyasını indirmeniz gerekebilir.Doğru bir yöntem olmasa da genellikle olumlu sonuç verebilir.Bazen de yeni DLL hatalarına sebep olur.

DLL dosyalarını içinde 10.000 den fazla DLL barındıran https://dlldownloads.com/ sitesinden indirebilirsiniz.Dosyayı indirdikten sonra Rar'dan çıkartın.

Dosyayı kopyalayın ve ;
  • 32 Bit Windows kullanıyorsanız “C:\Windows\System32\ klasörüne
  • 64 Bit Windows kullanıyorsanız C:\Windows\SysWOW64\ klasörüne
yapıştırarak işlemi tamamlayın.



- Sorununuzu burdaki bir yöntemle veya farklı bir yöntemle çözdüyseniz yorumlarda sorununuzu ve nasıl çözdüğünüzü anlatarak benzer sorunu yaşayan diğer arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz. -


Bilgisayarınızdaki Eksik veya Kayıp DLL Hataları Çözümü! Bilgisayarınızdaki Eksik veya Kayıp DLL Hataları Çözümü! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Nisan 22, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok