Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 10 Meyve! Siz Bu Meyveleri Tüketiyor Musunuz?


Zayıflamak içi uğraşıyorsanız bu meyveleri mutlaka tuketmelisiniz.Bu mevyeler doygunluk yaratarak tokluk hissi oluşturur ve kilo vermenize yardımcı olur.İşte bu meyveler ;

Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 10 Meyve! Siz Bu Meyveleri Tüketiyor Musunuz?


10. Çilek
Eğer kilo kaybetmek istiyorsanız diyetinizde atıştırmalık olarak çilek bulunmalıdır. Canın ne zaman tatlı birşey isterse çilek yiyebilirsin. Çilek düşük kalorili, vitamin ve antioksidan bakımından zengin bir meyvedir.Ayrıca düzenli çilek tüketimi, göz ve kalp sağlığının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirir. 

9. Avokado
Avokadolar yağ açısından zengin olduğu için sizi şaşırtmış olabilir.Ancak avokado içindeki yağlar vücudunuz için gerekli olan sağlıklı yağlardır. Ayrıca avokado potasyum ve lif bakımından  bakımından da zengindir. Avokado, bir süper meyve olarak kabul edilir ve vücudunuz için kilo kaybı da dahil olmak üzere birçok olumlu etkiye sahiptir.

Avokado doygunluk hissini arttırır ve aşırı yeme arzusunu azaltır. Vejetaryen salatalarınıza dilimlenmiş avokado ekleyebilir ya da sandviçinizde et yerine kullanabilirsiniz.

8. Elma
Yabancıların “Her gün bir elma, doktoru sizden uzak tutar” diye bir atasözü vardır. Bu atasözü gerçekten doğrudur.Elmalar düşük kalorili, vitamin, mineral ve lif açısından zengin yiyeceklerdir.  Eğer kilo vermek için diyete başladıysanız, diyet listenize elmayı mutlaka ekleyin.

7. Domates
Domates vücudunuzdaki fazla suyu atmayı sağlayan antioksidanlarla doludur.Bu da kilo vermenizi sağlar. Dahası, domatesler leptin (tokluk hormonu) direncine karşı savaşmaya yardımcı olur. Yani sürekli birşeyler yeme ihtiyacı duyuyorsanız domates bu birşeyler yemenizi sağlayan leptin hormonunu düzene sokacaktır.

6. Kivi
Bu makalede anladığınız gibi zayıflamak için lifli gıdalaların önemi büyüktür. Kiviler de zayıflamanıza yardımcı olacak yüksek lif konsantrasyonuna sahiptir.

Kivinin içindeki tohumlar da çok yararlıdır. Kivi tohumları, sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olurlar.

5. Armut
Kilo vermek için sizi tok tutacak ve lezzetli bir meyve arıyorsanız armut yemelisiniz.Bir armut, ortalama olarak 5,5 gram lif içerir.Bu da günlük lif ihtiyacınızın %25'inin karşılar. Lifler sindirim sisteminizi sağlıklı tutmaya, vitaminlerin ve minerallerin daha iyi emilmesine yardımcı olur. 

Ayrıca, armutlar yüksek potasyum içerdiği için kalp sağlığınızı da korur ve kalp hastalıkları riskini azaltır.

4. Yaban Mersini
Yaban mersini antioksidan özelliğinin en yüksek olduğu meyvelerden biridir.

Yapılan çalışmalarda yaban mersininin yağ yakıcı özelliğinin olduğu saptanmıştır.Ayrıca kolesterol ve obezite ile mücadelede önemli bir meyvedir.

3. Muz
Muz en sevilen yiyeceklerden biridir.Lif ve potasyum açısından zengindir.İçerdiği zengin lifler sayesinde tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur.Bunun yanında kan basıncını düzenleme, kemikleri güçlendirme gibi özellikleri vardır.

2. Karpuz
Karpuz kilo vermek için mükemmel bir atıştırmalıktır. Arginin olarak bilinen yüksek amino asit konsantrasyonuna sahiptir.

Vücudunuzdaki yağları yakmanıza yardımcı olur.Ayrıca karpuz çok fazla kalori içermez. 100g karpuz sadece 30 kalori içerir. Sağlıksız atıştırmalıklardan kaçının ve bunun yerine karpuz yiyin.

1. Greyfurt
Greyfurt C vitamini ve lif  açısında zengindir. Çalışmalar, yemek yemeden 30 dakika önce greyfurt yemenin doygun hissetmenize ve aşırı yemekten kaçınmanıza yardımcı olacağını göstermektedir.

Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 10 Meyve! Siz Bu Meyveleri Tüketiyor Musunuz? Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 10 Meyve! Siz Bu Meyveleri Tüketiyor Musunuz? Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Nisan 24, 2019 Rating: 5

2 yorum

  1. web sitenizi beğeniyle takip ediyorum başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim efendim umarım sizlere yararlı içerikler sunabiliyorumdur :)

      Sil