Aç kalmadan kilonuzu korumanın 10 yolu!

İnanması zor değil mi? Hem yemek yiyeceksiniz, hemde kilo almayacaksınız. Herkesin kafasında ulaşmak istediği bir kilo vardır. Bunun için çeşitli diyet programları uygulanmaktadır. Aslında hem karnınızın doyacağı, hemde kilo vereceğiniz bazı yollar var.

Bir kadının metabolizma hızı 1200 – 1600 kkalori arasında değişiyor. Erkeklerinki ise 1400 – 2400 arasında değişmektedir. Kadınların kas yapısı erkeklerin üçte ikisi kadardır ve ne kadar kaslıysanız metabolizmanız o kadar hızlı çalışmaktadır.


Aslında metabolizmanızı hızlandırmanın yolu çok basit.Yapmanız gereken tek şey metabolizmanızı hızlandırıcı yiyecekler tüketmek. Tabi iş sadece metabolizmayı hızlandıran yiyecekler yemekle bitmiyor. Birlikte inceleyelim.


Okumanızı tavsiye ederim: 




zayıflamanın yolları


1) AZ YEMEK DEĞİL, YETERLİ YEMEK YİYİN!



Kilo vermek isteyen herkes azar azar yemek yemektedir. Daha sonrasında ise acıkmalar başlamaktadır. Öncelikle yapmanız gereken şey vücudunuzun kalori ihtiyacını bulmalısınız. "Nereden bileceğim ne kadar kaloriye ihtiyacım olduğunu?" 


Ne kadar kaloriye ihtiyacınız olduğunu bulmanın yolu şöyle; Kilonuzu 24 ile çarpın çıkan sonuç sizin kalori ihtiyacınızdır. Yeterli yemek için ise bulduğunuz rakamın 200 kalori üstü kadar yemektir. 



2) LİGHT TERCİH EDİN!



Süt, yoğurt ve peynir grubu besinleri light tercih etmekte fayda var. Böylelikle her porsiyondan 45 kalori civarında tasarruf edebilirsiniz. Bu gruptan günde en az 4 porsiyon tüketmeniz gerekiyor. Düzenli bir şekilde tüketirseniz eğer size bir iki ay içinde 2-3 kilo kaybettirecektir. 



3) KAHVALTI YAPMADAN EVDEN ÇIKMAYIN!



Sabahları işe veya okula giderken acele ile çıkıyor, kahvaltı faslını geçiyoruz. Aslında birazcık uykunuzdan feda edip 15 dakikalık hafif bir kahvaltı yapsanız, sizi uzun bir süre tok tutmaya yetecektir. Kahvaltı yapmadığımız zamanlarda bir sonraki öğüne kadar daha çok acıkıyoruz ve daha çok besin tüketmemize ve kilo almamıza neden oluyor. 



4) EKMEKSİZ DİYET OLMAZ!



Diyet denince herkesin aklına hemen "ekmeği kesmek" geliyor. Sağlıklı kilo vermek ve verilen kiloları geri almamak için diyette ekmek yemek gerekiyor. İştahı kontrol etmek, tatlıya karşı zaafı azaltmak ve bel çevresindeki yağlanmandan çabuk kurtulmak için beyaz ekmek yerine tüketmek yerine tam tahıllı ekmeklerden her öğünde 1-2 dilim tüketilmeli.



5) ÖĞLE YEMEĞİNİ ES GEÇME!



Aynı akşam vakitleri olduğu gibi, öğlen vakitleri de en çok acıktığımız vakitlerdir. Bu yüzden her yemeğe saldırmak yerine kendinize tam tahıllı ekmeklerden sandviçler yapın. İçinde light peynir, ton balığı veya sebzeler olabilir. 



6) MEYVE ÖĞÜNLERİ!



Günde iki öğün arasında açlık hissine kapılıyoruz. İşte tam böyle zamanlarda meyve yemeye özen gösterin günde 400 kalorinin üzerine geçmeyecek şekilde meyvelerinizi ayarlayın ve öğünlere bölüştürün. Bu şekilde açlık hissine kapıldığınızda sağlıklı beslenmiş olacaksınız. 



7) BİTKİ ÇAYLARI İÇİN!



Artık bunu bilmeyen yoktur. Gün aşırı farklı modlara gireriz, işte tam bu modlara uygun çaylar var. Sizde gün içerisinde modunuzu belirleyerek bu çayları tüketmenizi tavsiye ederim. 


Okumanızı tavsiye ederim: 





8) YÜRÜYÜŞ YAPIN!


Aslında her gün binlerce adım atıyoruz. Bu adımlar boşa gitmesin dimi? Her akşam üstü veya sabah saatlerinde yarım saatlik yürüyüşler yapmanız kilonuzu korumanıza yardımcı olacaktır. 

9) İŞTAHINIZI KONTROL EDİN!


Bazı zamanlarda iştahsız, bazı zamanlarda çok iştahlı olabiliyoruz. İşte bunu dengede tutabilmek, bizim kilomuzu korumamız açısından çok önemlidir. İştah dengeleyen bazı besinler vardır. Bunlar; 

  • Yumurta
  • Yoğurt 
  • Kurubaklagiller 
  • Levrek
  • Koyu yeşil yapraklı sebzeler
  • Enginar 
  • Bulgur
  • Karabuğday 
  • Yulaf ezmesi
  • Zeytinyağı
  • Tarçın
  • Rooibos çayı
  • Vanilya 
  • Badem 

10) SON OLARAK GÜLÜMSEYİN!


Gülümsemek ne işe yarar ki? Diye düşünmeyin, sık sık gülümsemek, hatta kahkaha atmak çok faydalı. Çünkü gülümsemek kalori harcatıyor, zayıflatıyor. Ayrıca vücudun stres yönetimine destek oluyor. 


Aç kalmadan kilonuzu korumanın 10 yolu! Aç kalmadan kilonuzu korumanın 10 yolu! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Nisan 11, 2018 Rating: 5

2 yorum