Yasaklanan UBER Araçların Yerine Geçecek Araçlar!

Son zamanlar ciddi bir mesele haline gelen UBER ve taksiciler arasında ki savaş ne yazık ki ortak bir yön bulunarak bir çözüme kavuşturulamadı. Sonuçta herkes ekmek parasının, hayat mücadelesinin peşinde. 

Sıklıkla gündemde yerini almayı başaran UBER ve taksicilerin kavgası toplum açısından da kötü bir imaj yarattı. Oysa ki UBER'i kullananlar gayet memnun kaldıklarını belirtmişlerdi. Fakat taksiciler için durum tam tersi bir hal aldı. 

UBER hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmanız için,


Okumanızı Tavsiye Ederim; 



UBER Taksi Turkuaz Taksi

Devlet vatandaşı değil sarı taksicilerin oyunu düşündü ve çok başarılı bir girişimi yasakladı. UBER, Erdoğan'ın ağzından çıkan bir cümleyle artık tamamen yasaklandı. Polisler caddelerde UBER avlıyor. Bunun için Vito'lar kenara çekiliyor ve arka koltukta oturanlar sorgulanıyor. Artık meydan ortalığı yakıp yıkmakla tehdit eden ve rezil bir hizmet veren taksici mafyasına kaldı.
Devlet UBER'i yasakladı ama vatandaşın talebini de gördü. Hem taksicilerin oyunu kaybetmedi hem de taksi taşımacılığını yenileyerek vatandaşı memnun etmeye çalıştı yani. Yeni sistem, söylenene göre "Avrupa'da bile yok."
İnsanı meraka sokmuyor değil açıkçası "Avrupa'da bile olmayan bir sistemin bizde olması"
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), korsan taşımacılığın önüne geçmek için önemli adımlar attığını belirtti.
Sonuç olarak getirilen sistem şöyle;
"2022'ye kadar tüm taksiler lüks araç olacak. Tüm taksiciler online bir sisteme bağlanacak ve sıkı denetlenecek. Lüks araçlar iki kat tarife alacaklar."
İBB’nin taksicilikte kalitenin artması için önemli bir hamle yaptığına dikkat çeken Yılmaz, taksiler için hizmette kalitenin yükseltilmesini teklif ettiklerini, alınan kararın da 'taksici esnafının yeniden dirilişi ve üzerindeki durgunluğu atması' anlamına geldiğini vurguladı.

UBER Taksi Turkuaz Taksi
Yılmaz, "Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı yeni karara göre, 31 Mayıs 2018 tarihinden itibaren herhangi bir sebepten dolayı araç değişikliği veya sahip değişikliği durumunda asgari D segmenti şartı getirilmiştir. Yani, "yenilenecek araçların renkleri turkuaz ve siyah renkte olacak" dedi.
Turkuaz ve siyah taksi dönemi, İstanbul’daki mevcut taksileri ve taksici esnafını teknolojiyle buluşturmak için 7 Aralık 2017’de hayata geçirilen iTaksi uygulaması ile başlamıştı.
  • Turkuaz taksi, elektrikli ve D segmenti (üst orta sınıf büyük) araçlarla beraber konfor oranını biraz daha yükseltip, normal taksi plakalarının yer alacağı bir taksi.

  • Siyah taksi ise E segmenti veya VIP denilen bir taksi. Siyah lüks taksiler de ocak ayında Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’nin bünyesinde hizmete başlamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir düzenleme ile kaliteyi yükseltmek adına araçlarla birlikte şoförler için 'TUDES' adı altında yeni bir sistem oluşturduğunu belirten Yılmaz şunları söyledi: "Yeni düzenleme ile şoför esnafı iğneden ipliğe denetlenerek, kötü niyetli şoförler sistemin dışında bırakılarak hizmette kalite gelecektir. Artık taksicilikte çok farklı bir sistem olacağını söyleyebilirim."
Yasaklanan UBER Araçların Yerine Geçecek Araçlar! Yasaklanan UBER Araçların Yerine Geçecek Araçlar! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Haziran 05, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok