Birinci Dünya Savaşı Kıyafetlerinin Neyden Yapıldığını Öğrenince Şok Olacaksınız!
Dünya savaşı yıllarında büyük bir ekonomik sıkıntıya giren devletler maliyetleri azaltmak için bir çok yeni arayış içine girmiştir. Özellikle savaş anlarında savaşa katılan bireylerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan üniformalar ise birbirinden ilginç yöntemlerle üretilmiş ve savaş sırasında kullanılmıştır.
Pamuğun oldukça pahalı olması ve zor yetiştirilmesi Alman bilim insanlarını o dönemde hareket etmesine neden oldu. Daha kolay ve hızlı üretilebilen bitkilere yönelen bilim insanları en sonunda ısırgan otunda karar kıldı. Çok az miktarda pamuk içine ısırgan liflerinin yerleştirilmesi sonucu ortaya çıkan bu kumaşların diğerlerine nazaran hiç bir farkı yoktu.
Herhangi bir sistem gerektirmeden üretime başladıkları ısırgan otunu ilk yıllarda 1.3 milyon kilo diğer ikinci yılda ise 2.7 milyon kilo olarak başarıyla üretebildiler. Muharebe ardından Alman askerleri üzerindeki giysileri ele geçiren İngilizler bu teknoloji karşısında hayrete düştüler ve nasıl yapıldığı konusunda büyük araştırmalar başlattılar.
Daha sonra yapılan kazı çalışmaları ve yazılı kaynaklar ısırgan otunun sadece 1. Dünya Savaşında keşfedilmiş bir bitki olmadığını daha önce Dünya üzerinde yaşayan diğer medeniyetlerinde özellikle balık yakalamak için ürettikleri ağlarda ve diğer barınaklarında bu bitkiyi kullandıkları gözlendi.
Üzerinde giyildiğinde hiç bir zararı olmayan bu bitkinin özellikle lifli bölgeleri de kaşıntı yapmayarak askerlerin rahat hareketine olanak sağlamış oldu.
Birinci Dünya Savaşı Kıyafetlerinin Neyden Yapıldığını Öğrenince Şok Olacaksınız!
Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya
on
Şubat 16, 2019
Rating:
Post a Comment