Elon Musk'a Göre Verimli Olmanın 5 Yolu!

Çoğu kişinin sıklıkla duyduğu o girişimci isim "Elon Musk". Daha önceki yazılarımızda Elon Musk kimdir, girişimleri nelerdir diye bahsetmiştik. Eğer siz o yazıları gözünüzden kaçırdıysanız; 

Okumanızı Tavsiye Ederim: 


1) Elon Musk Kimdir? Elon Musk'ın Girişimleri Nelerdir? 
2) Elon Musk'ın Tarihe Geçecek Girişimi! 

Konumuza dönecek olursak, Elon Musk yaptığı bazı açıklamalarda verimli olmaktan da söz etmişti. Peki siz verimli bir çalışan mısınız? Hayatınıza karşı verimli misiniz? İş yeriniz için verimli misiniz? 

Bakalım Elon Musk'a göre verimli olmanın 5 yolu nedir? Birlikte inceleyelim!

Elon-Muska-Göre-Verimli-Olmanın-5-Yolu


1. Çok sık düzenlenen toplantılardan kaçının


Büyük şirketlerde çok sık düzenlenen toplantılar zaman içinde mutlaka daha kötüye gider. Eğer katılımcılara bir değer sağlamadığını düşünüyorsanız büyük toplantılardan kaçının ya da toplantı süresini çok kısa tutun. Çok acil bir durum olmadığı sürece sık sık toplantıya gitmenize gerek yok.

2. Bir toplantıda işiniz bittiyse çıkın


Eğer artık değer katmadığınızı düşünüyorsanız toplantıdan çıkın ya da tele konferansı bırakın. Gitmek kabalık değil birinin kalmasını ve zamanlarını boşa harcamasına neden olmak kabalıktır.

3. Kısaltmalar kullanmayın


Kısaltmalar ya da objeler, yazılım ve işletimler için saçmasapan sözcükler kullanmayın. Genel olarak açıklama gerektirecek herhangi bir şey iletişimi engeller. Tesla'da çalışabilmek için insanların bir terimler sözlüğü ezberlemelerini istemiyoruz.

4. Emir komuta zinciri dahilinde iletişim kurmayı bırakın


İşin yapılması için iletişimin mümkün olan en kısa yoldan ilerlemesi gerekir, 'emir komuta zinciri'nin takip edilmesiyle değil. 'Emir komuta zinciri' dahilindeki iletişimi uygulamaya kalkan herhangi bir müdür kendisini başka yerde çalışırken bulur.

5. Sağduyuyu kullanın


Genel olarak kılavuzunuz olarak sağduyuyu seçin. Eğer belirli bir durumda şirket kuralına uymak Dilbert karikatürü gibi saçma görünüyorsa o zaman o kural değişmeli.
Elon Musk'a Göre Verimli Olmanın 5 Yolu! Elon Musk'a Göre Verimli Olmanın 5 Yolu! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Ağustos 08, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok