Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Tembellikten ve Üşengeçlikten Kurtulmanın 7 Yolu!

Tembellik her bireyin başına gelen ortak sorunlardan birisidir. Genel olarak Türk insanının çoğunluk bir kısmı çalışmayı sevmez. Yatmayı, gezmeyi tercih eder. Hatta bazı insanlar bunları yapmaya bile üşenir. Aynen, daha doğru söyleyecek olursak biraz üşengeç bir yapımız vardır. Peki, tembellik ve üşengeçlikten nasıl kurtulabiliriz? 



Kendinize zaman ayırın, hatta bunun çok keyifli olacağını göreceksiniz. Ancak bunu her gün yapmaya kalkarsanız yaşamınızda çok büyük bir sorun olacaktır. İşte böyle durumlarda bazen insanın birileri tarafından dürtülmesi gerekir.

Kendi işinizi kurmak istiyorsunuz, para kazanmak istiyorsunuz, bir şeyler yapmak istiyorsunuz ama bir türlü bunları gerçekleştiremiyorsunuz. Bu işin asıl nedeninin tembellik olduğunu biliyorsunuz ve bu tembelliğinize nasıl bir son vereceğinizi bilmiyorsunuz. İşte tembellikten ve üşengeçlikten nasıl kurtulabiliriz? Tembellikten ve üşengeçlikten kurtulmanın 7 yolu!



1) Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Tembelliğin kök nedenini anlayın.

Tembellik-Üşengeçlikten-Kurtulmak

Örneğin haftanın 7 günü 24 saati çalışıyorsunuz. Bu bir ara vermeniz gerektiğinin bir göstergesidir, çünkü insan oğlu sürekli çalışmak için yaratılmış varlıklar değildir. Yakın geçmişteki atalarımızın çalışmaya haftada sadece 20 saat ayırdıklarını biliyor musunuz?  

Mesela çok bitkin hissediyorsunuz, yaptığınız bir işte başarısız olmaktan korkuyorsunuz ya da sadece bir şey yapmak istemiyorsunuz, bunların hepsi farklı sorunlardır ve farklı çözümleri vardır. Bu nedenle öncelikle sizi tembelliği götüren unsurları tespit edip buna göre çözüm aramanız gerekecek.



2) Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Yapacağınız iş için bir tutku yaratın.


Tembellik-Üşengeçlikten-Kurtulmak


Bazen öyle zamanlar olur ki, severek başladığınız, yapmaktan keyif aldığınız bir iş en yapmak istemediğiniz, çekilmez bir işe dönüşebilir. Bu gibi durumlarda, kendinize bu iş yapmaya neden başladığınızı tekrar hatırlatın. Sürecin bir yerlerinde bir tutkunuz olmalı, daha önce bunu yaratmış olmalısınız, yoksa bu işi yapamıyor olurdunuz. Kendinize sizi tembelliğe iten nedenleri değil, bu başlangıçta bulduğunuz tutkuyu hatırlatın.



3) Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Zamanınızı iyi yönetin.

Tembellik-Üşengeçlikten-Kurtulmak


İnsanlar yeteri kadar dinlenmeye zaman ayırdıklarında daha verimli çalıştıkları bir gerçektir. Kısa süreli küçük hedefler üzerinde çalışmak, uzun süreli büyük hedefler üzerinde çalışmaktan çok daha verimlidir. Uzun soluklu hedefleri gerçekleştirmek zaman alacak ve ortaya bir şey çıkmaması fikri sizi tembelliğe itecek. Oysa ki kendinize küçük küçük hedefler koyarak, bu adımları her tamamladığınızda kendinizi daha iyi hissedecek, bir sonraki hedef için daha motive hissedeceksiniz.



4) Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Daha çok değil, daha akıllı çalışın.

Tembellik-Üşengeçlikten-Kurtulmak


Daha çok çalışmak yerine, daha akıllı çalışmanın yollarını arayın. Bir işi bilinen yöntemlerle yapmak çok çalışsanız dahi verimsiz olabilir. Aklınızı kullanarak, aynı işi daha kısa sürede yapmaya çalışın. Daha önce çok çalışmanın her zaman için iyi olmadığını vurgulamıştım. Eğer bir işi aklınızı, yaratıcılığınızı kullanarak, daha kısa sürede hatta daha ötesi daha iyi şekilde yaptığınızda bu işten daha fazla keyif almaya başlayacaksınız. Yapmaktan hoşlanmadığınız işleri keyifli hale getirebilirseniz, tembelliğinizin azalacağını fark edeceksiniz.


5) Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Yardım veya destek isteyin.

Tembellik-Üşengeçlikten-Kurtulmak

Bazen işleri yapmakta zorlandığınızda bir arkadaşınızdan veya çevrenizden herhangi birinden destek isteyebilirsiniz. Yardım istemek herkes için çok kolay olmayabilir ancak destek alacağınız kişi bu işi yapmak için sizden daha motive olabilir. Daha da ötesi bu kişiler sizi motive edebilir, farklı bakış açıları önerebilir yada sizin hiç düşünmediğiniz fikirler ortaya koyabilir. Motivasyonunuz yükseldiğinde işlerin üstesinden gelmeniz daha da kolaylaşacak ve tembelliğiniz azalacaktır.


6) Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Bir işi neden yapmak istemiyorsunuz düşünün.

Tembellik-Üşengeçlikten-Kurtulmak

Bazı işler doğası gereği hiç keyifli olmayabilir, bu işleri yaparken zorlanabilirsiniz. Örneğin ev temizliği, bu genelde zorla yapılan bir iştir ve yapmamak için elinizdeki tüm bahaneleri ortaya koyarsınız. Bu size bir angarya olarak görünmekte ve hiç bir katkısı olmayacağını düşünmektesiniz. 

Oysa ki yapacağınız işin sonunda elde edebileceğiniz pozitif unsurlara odaklanırsanız, işi yapmada daha motive olabilirsiniz. Örneğimde ki ev temizliğinin sonunda daha temiz, ferah ve davetkar bir ortamda yer alacağınızı, bundan şu andaki durumunuza nazaran daha büyük keyif alacağınıza odaklanırsanız, kendinizi bu sıkıcı işte bile istekli hale getirebilirsiniz.


7) Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Kendinizi zorlayın.

Tembellik-Üşengeçlikten-Kurtulmak

Bazen tüm yollar tükenir! Ne yapabileceğinizi bilemezsiniz, ne yaparsanız yapın bu işi bitirmek için yeterli enerjiye sahip olamayabilir, kendinizi yeterince motive edemeyebilirsiniz. Başınızı yastıktan kaldıramaz, elinizi hiç bir işe uzatamayabilirsiniz. 

Bunlar hafifte olsa depresyon göstergeleridir, destek aramaya başlayabilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce kendinizi yeterince zorladığınızdan emin olmalısınız. Çünkü bazen kendinizi zorladığınızı düşünürsünüz ancak yeterince zorlamamış olabilirsiniz. Unutmayın zorla yapsanız dahi arkaya dönüp baktığınızda bu işi bitirmiş olacak, bir işin daha üstesinden başarı ile gelmiş olacak, kendinizle gurur duyacaksınız.

Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Tembellikten ve Üşengeçlikten Kurtulmanın 7 Yolu! Tembellik ve Üşengeçlikten Nasıl Kurtulabiliriz? Tembellikten ve Üşengeçlikten Kurtulmanın 7 Yolu! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Temmuz 16, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok