Bedava mutluluk için 12 yöntem!

Herkes mutlu bir yaşam sürmek ister. Hepimiz her gün bir yaşam mücadelesi içindeyiz. Okula gideriz, işe gideriz, yaşamımızı sürdürebilmek için çalışır, çabalarız. Fakat zaman zaman hayatımızda ters giden şeyler, şansızlıklar, karamsarlıklar, olumsuzluklar olabilmektedir. Bu da bizi mutsuzluğa sürükler ve yaşamımızı ciddi bir şekilde etkiler. 

Peki nedir çözüm? Nasıl hep mutlu olacağız? Tabi ki de hep mutlu olmayacağız fakat mutsuzlukla nasıl başa çıkılır ve nasıl pozitif olunur birlikte inceleyelim. 


Mutluluk için 12 yöntem


1) ETRAFINDAKİ KÜÇÜK ŞEYLERİN DEĞERİNİ BİL! 


Aslında çevremizde bizi mutlu edecek bir çok şey var, fakat biz bunları göremiyoruz. Hep mutluluğun gözle görülebilir olmasını bekliyoruz. Fakat etrafımızda ki küçük şeylerin farkına varmayı başarabilirsek, bizi mutluluğa götürebilir. 


2) NEŞELİ OL!


Günümüzde, yolda yürürken dikkat ediyorum da, insanlar neşeli değil. Herkesin kaşları çatık, sinirli bir ruh hali içindeler, yani öyle olmasalar bile yüzlerinde bu ifade var. Dolayısıyla biz fark etmesek de bu bize de yansıyor. 

Neşeli olun, etrafınıza neşe saçın, içinizden gele gele gülün, bardağın boş tarafından değil, dolu tarafından bakın. Olaylara olumsuz yaklaşmayın. Emin olun ki hayatınız güzelleşecektir. 


3) ÇEVRENİZDEKİLERE YARDIM EDİN! 


Günümüzde bu kadar duyarsız olduğumuz için o kadar çok üzülüyorum ki, bazen çevremizde gerçekten yardıma muhtaç olan insanları fark ediyoruz. Fakat sadece fark etmekle yetiniyoruz. Çevremizde gerçekten yardıma muhtaç insanlara yardım etsek o kadar güzel olur ki.

En basitinden karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı birine bile yardım etsek hem onu hem de kendimizi mutlu etmiş oluruz. Siz siz olun, çevrenizde yardıma muhtaç birini gördüğünüzde telefonunuza sarılmak yerine veya önünüze bakarak, görmezden gelerek yolunuza devam etmeyin. Elinizden geldiği kadar yardım etmeye çalışın. 


4) EĞLENCEYE ZAMAN AYIRIN! 


Az öncede söylediğim gibi yaşamımıza devam etmek için okula gidiyoruz, işe gidiyoruz çalışıyoruz, çabalıyoruz. Bazen bu şeylerden dolayı o kadar çok bunalmışlık hissine kapılıyoruz ki, bir çıkış yolu arıyoruz. 

İşte tam böyle zamanlarda kendinize vakit ayırın, eğlenmeniz için, kafanızı boşaltmanız için etkinliklere katılın, bir yerlere gidin, gezin. Kendinize eğlenmeniz için zaman ayırırsanız eğer, mutluluğu keşfetmiş gibi hissedeceksiniz. 


5) KİTAP OKUYUN! 


"Oku oku nereye kadar" günümüzde teknoloji o kadar çok ilerlemiş durumda ki kitaplar raflarda tozlanmaya yüz tutuyor. "O kitapların tozunu alma vakti geldi!" Kitap okumak için zaman ayırın, hangi alana ilginiz varsa o alan ile ilgini kitaplar okuyun, ilginizi çekebilecek diğer kitapları okuyun. Emin olabilirsiniz ki, kitap okumak bir çok yönden sizi olumlu yönde etkileyecektir. 


6) AZ TELEVİZYON SEYRET!


Aslında teknoloji bir yandan iyi bir yandan da bizi kötü etkilemektedir. Boş vakitlerimizde kendimizi ya telefon başında ya da televizyon karşısında buluyoruz. Aslında yapacak o kadar çok şey üretebiliriz ki, kendimizi mutlu edecek şeyleri keşfedebilir, mutluluğumuza adım atmış oluruz. 

Televizyon seyretmek yerine kendinize hobiler edinmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin, kürdanlardan ev yapmak, resim yapmak, yapboz yapmak gibi şeyler olabilir. Hobilerinizi hatta bir koleksiyona bile dönüştürebilirsiniz. 


7) İŞLERİNİ SEVEREK YAP!


Genel olarak aslında üşengeç bir yapımız vardır. Bu yüzden bazı şeyleri hiç yapmak istemeyiz ya da bir an önce bitsin diye baştan savma bir şekilde yaparız. Bunun yerine işlerinizi eğlenceli bir şekle sokabilir öyle yapabilirsiniz. Hemde yaptığınız işlerden zevk alabilir, mutlu olabilirsiniz. 


8) SPOR YAPIN! 


Hepimizin gitmesi gereken bir işi, bir okulu var ve bunlarla birlikte gelen bir sürü sorumluluğumuz var. Bunca şey arasında spora ne zaman gideceğiz? Aslında çok basit, spor yapmak için illa bir spor salonuna gitmenize gerek yok. 

Akşamları veya sabahları temel işleriniz bittikten sonra kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz. Hemde bu şekilde sadece spor yapmakla kalmaz, bedeninizi, zihninizi dinlendirebilirsiniz. 


9) KORKULARINLA YÜZLEŞ! 


Çoğumuzun çeşitli korkuları vardır. Bunlardan hep kaçmayı tercih ederiz. "Kaç kaç nereye kadar?","Korkunun ecele faydası yok" diye bir söz vardır. Korkularınızın sizi mutsuz etmesine izin vermeyin. Korkularınızla yüzleşmek için bir kere deneyin, iki kere deneyin, hatta üç, dört, defalarca kez deneyin. Elbet bir gün korkunuzu yeneceksiniz. Bu şekilde sizi mutsuz edecek korkunuzu ortadan kaldıracaksınız. 


10) KENDİNİZE İNANIN!


Bazen insanın cesaretini kaybettiği anlar oluyor. Bu cesaretsizlikler sonucunda içimizde bir mutsuzluk olarak kalıyor. İşte tam böyle zamanlarda kendinize motivasyon verin, kendinizin farkına varın, kendinize inanın. 


11) AİLENİZE ZAMAN AYIRIN!


Aslında en güzel mutluluklardan birisi de ailedir. Bazen işlerden, okullardan, sorumluluklardan dolayı ailemizi boşladığımız oluyor. Her şeyden önce sorumluluğumuz ailemiz olmalı. Ailenize zaman ayırmalı, birlikte güzel anılar yaşamalısınız. Emin olabilirsiniz ki, mutluluk sürekli sizinle olacak. 


12) KALBİNİN SESİNE KULAK VER!


Bazı zamanlarda bir şeyi yapmakla, yapmamak arasında çok kararsız kalırız. Bu gibi durumlarda aslında insan kalbinin sesini dinlemeli! Kalbinin sesine kulak vermeli, başkalarının sizi yönlendirmesine izin vermek yerine, kendi bildiğinizi yapmanızı tavsiye ederim. Tabi ki bu kimseyi dinlemeyin demek değil, tabi ki çevrenizden fikirler alın, yorumlar alın ama son kararı çevrenize bırakmayın, son kararı siz verin. 



Unutmayın ki, mutluluk parayla satılan bir şey değildir. 
Kendi mutluluğunuzu keşfedin. 

Bedava mutluluk için 12 yöntem! Bedava mutluluk için 12 yöntem! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Nisan 10, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok