Girişimci nedir? Girişimci kime denir? Girişimcinin özellikleri nelerdir?


Günümüzde girişimci nasıl olunur? Her eğitimli veya eğitimsiz birey girişimci midir? Bu sorular biraz kafa karışıklığı yaratabilir. Bunun için şöyle bir inceleyelim bakalım; Girişimci kimdir? Girişimci kime denir? Girişimci nasıl olunur? 

girişimci özellikleri neler

Soru dolu başlangıcımızın ardından kafalardaki soru işaretlerini giderelim. Böyle bir başlangıç yapmamın sebebi ise; yazıyı okurken aynı zamanda sorulara aklınızda cevap aramanızı sağlamak, aklınız içinde aradığınız cevapların doğruluğunu test etmek için odak noktanızı yani birazdan vereceğimiz cevapların daha akılda kalıcılığını sağlamaktır.

Girişimci Nedir? 


Girişimci kavramına önce bir açıklama getirmekle başlayalım, çoğunlukla riske giren, cesaretlerini gözler önüne seren, bu risk ve cesaret doğrultusunda iş kurup geliştiren kişilere girişimci adı verilmektedir. Bu kişiler başarıyı hayallerinden çıkarıp hedeflerine koyan kişilerdir. Kolay kolay pes etmeyip mücadele veren kişilerdir.

Girişimci Kimdir?


Son yıllarda teknoloji alanında iş hayallerini, hedeflerini gerçekleştiren kişiler, iş hayallerini gerçekleştirme esnasında bütün risk ve sorumlulukları alan kişiler girişimci özelliği, girişimci ruhu taşıyan kişilerdir. Bir girişimcinin asıl amacı herkes gibi para kazanmak olsa da, herkesten en önemli farkı insanlara faydalı bir hizmet sağlayabilmektir.

Peki Kimlere Girişimci Denir?


Artık girişimci nedir? Girişimci kime denir? sorularına cevap bulduğumuza göre taşlar biraz daha yerine oturmuştur. Başka bir önemli soru ise kimlere girişimci denilir? Herkes girişimci midir? Hemen bilinmesi gereken bu önemli soruya da açıklık getirelim; 

  • Yeniliklere açık, günümüzün hızla ilerleyen değişimine ayak uydurabilen.
  • Girişim esnasın da riskler etrafını sardığında bile mantıklı kararlar alabilen.
  • Planlarından şaşmayıp kararlı bir şekilde çalışabilen.
  • Ekonomiye canlılık kazandıran.
  • İnsanlara faydalı bir hizmet sağlayan.
  • Sadece üretici gözüyle değil tüketici gözüyle de bakabilen kişilere girişimci denir.
O yüzden herkes girişimci değildir. Olaya bu açıdan baktığımızda sizde herkesin, her çalışanın, her iş sahibinin girişimci olmadığını bariz bir şekilde fark edeceksiniz.

Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?


Bahsettiklerimiz doğrultusunda az çok kafanızda girişimcilerin özellikleri de canlanmıştır. Fakat biz yine de ortak bir kanıya varalım ve girişimcilerin ne gibi özellikleri vardır inceleyelim;

  • Öz güvenleri yüksektir. Kendilerine son derece güvenirler.
  • İleri görüşlü olabilmektedirler. İleri görüşlü olmaları hataları ve riskleri en az seviyeye indirmektedir.
  • Hata yapmaktan kaçınmazlar. Her hata sonucunda doğruyu hızlı bir şekilde tespit ederler.
  • Motivasyonu yüksek kişilerdir. Kendilerine ve çevresine devamlı motivasyon sağlarlar.
  • Olumsuz düşünmek risk payını yükselttiği için olumsuz düşünmezler.
  • Negatif değillerdir.
  • Hırslı kişilerdir.
  • Sosyal iletişim gücü yüksek kişilerdir.
Girişimci olmak görüldüğü kadar kolay değildir. Her insan bu özelliklere sahip değildir. Fakat insanın istediğinde başaramayacağı şey yoktur. Sadece biraz başarıyı kovalamalı, ne olursa olsun peşinden gitmeyi bırakmamalısınız. Bıraktığınız anda başarı ile aranıza çok büyük bir fark girecektir. Bazen bu farkı kapatmak zaman almaktadır. Bu zaman esnasında pes etmek zorunda kalabilirsiniz. 

Eğer sizinde aklınızda insanlara fayda sağlayacak bir proje, bir hedef var ise hemen işe koyulmalısınız. Unutmayın hiç bir şey için geç değildir. Özellikle de başarı uğrunda bir hedefiniz var ise içinizde ki girişimci ruhu uyandırmalısınız. :)

Herkese hayatında ve kariyerinde başarılar dilerim. :)


Girişimci nedir? Girişimci kime denir? Girişimcinin özellikleri nelerdir? Girişimci nedir? Girişimci kime denir? Girişimcinin özellikleri nelerdir? Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Ocak 25, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok