Teknolojinin çocuklar üzerindeki etkileri nedir?

Çocuklar artık vakitlerinin çoğunu teknolojik aletlerle geçirmektedir. Peki bu nasıl başladı nasıl oldu? Nerede o mahalleye çıkıp top oynayan, saklambaç oynayan çocuklar?


teknoloji çocuk etki

TEKNOLOJİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ NEDİR?


Günümüz de teknolojinin hızına yetişememekteyiz. Fakat bir yandan teknolojiden yararlanmaktan da geri kalmıyoruz. Tabi doğal olarak bizimle birlikte bu akımdan çocuklarımızda etkilenmektedir. Ne yazık ki bir çok ihtiyacımızı karşıladığımız telefonlarımızın elimizden düşmemesinin sonucunda çocuklarımız bu teknolojik aletleri merak etmektedir.

Hatta bazen çocuklarımızı başımızdan göndermek amacıyla ellerine telefonları, tabletleri vermekteyiz. Bunun sonucunda çocuk kendi doğal ortamından ayrılıp teknoloji akımına kapılmaya başlıyor.

Bazen de kendilerini bu teknoloji akımına fazlasıyla kaptıran küçükler ne yazık ki sanal gerçeklik ile normal gerçekliği ayırmakta zorluk çekiyorlar. Kendilerini sanal ortamda zannediyorlar.

Bilinçaltına işleyen bu sanal gerçeklik çevresinden kopmaya, çevredekilere karşı yabanileşmeye ve  bir süre sonra kendi oyuncaklarından uzaklaşıp sadece teknolojik aletler istemesi ortaya çıkmaktadır.

Bu yüzden anne ve babaların çocuklarından teknolojik aletleri uzak tutmaları önerilmektedir. Özellikle de günümüzde çocuklar tarafından oyuncak haline gelen tabletlerin uzak tutulması hatta çocuklara tablet yerine eğitici öğretici gelişimine yardımcı olacakları oyuncakların alınması son derece önemlidir. 

Ayrıca teknolojik aletlerin radyasyon yayması vücut organları tam gelişmemiş küçük çocuklara zararlıdır. Bunun için teknolojik aletlerden uzak tutulması gereklidir. Çocuklarınızı parklarda mahallelerde büyümesine yardımcı olmanız her açıdan yararlı olacaktır. 

Teknolojinin çocuklar üzerindeki etkileri nedir? Teknolojinin çocuklar üzerindeki etkileri nedir? Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Aralık 05, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok