Android Telefonlarda Dosya Ve Resim Gizleme Nasıl Yapılır?


Dosya ve klasörlerinizi gizlemek istiyorsanız ekstra bir program kullanmayın.Çünkü Google Play'deki dosya gizleme uygulamaları genellikle güvensiz olabilir ve bilgilerinizi çalabilir.

Android Telefonlarda Dosya Ve Resim Gizleme Nasıl Yapılır?

Bu gibi şeylere uğraşmadan cihazınızın Dosya Yöneticisi ile kolaylıkla dosya, resim, müzik vb gizleyebilirsiniz.

Dosya Gizleme Nasıl Yapılır ?
  1. Öncelikle telefonunuzdaki Dosya Yöneticisi uygulamasını bulun.
  2. Uygulamayı açın ve gizlemek istediğiniz dosya veya klasörü bulun.(Eğer fotoğraf gizlemek istiyorsanız genelde DCMI klasörü içerisinde bulunur.)
  3. Dosyanın üzerine tıklayın ve Yeniden Adlandır seçeneğini seçin.
  4. Dosyanın isminin önüne bir nokta (.) işareti koyun ve tamam diyin.Dosyanın gizleneceğine dair bildirimi onaylayın. Örnek : aaa.jpg isimli dosyayı .aaa.jpg yapmalısınız.
  5. Dosyanız gizlendi.Fakat dosya yöneticisinde dosya gözüküyorsa ve burda da gizlemek istiyorsanız Dosya Yöneticisi > Ayarlar butonuna basarak Gizli Dosyaları Göster seçeneğini kapatmalısınız.

Gizli Dosyalar Nasıl Görüntülenir ve Gizliliği Kaldırılır ?
  1. Gizli dosya ve klasörleri telefonunuzdan Dosya Yöneticisi > Ayarlar kısmına girerek Gizli Dosyaları Göster seçeneğini açarak görüntüleyebilirsiniz.
  2. İsterseniz dosyanın üzerine tıklayıp Yeniden Adlandır diyerek dosya isminin önündeki noktayı (.) kaldırarak dosyanın gizliliğini kaldırabilirsiniz.


Android Telefonlarda Dosya Ve Resim Gizleme Nasıl Yapılır? Android Telefonlarda Dosya Ve Resim Gizleme Nasıl Yapılır? Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Nisan 19, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok