Tekirdağ Çorlu'da Tren Kazasının Nedeni Ortaya Çıktı! Tren Kazasındaki Ölü ve Yaralı Sayısı!

Bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çorlu'da meydana gelen tren kazasına ilişkin, "Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır. Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir" dedi.


Tekirdağ-Çorlu-Tren-Kazası


Kazada yaşamını yitiren yolcuların yakınları cenazelerini almak için Çorlu Devlet Hastanesi morgu önünde toplandı. Acılı ailelerin bekleyişleri sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tren kazası dolayısıyla ilgili bir mesaj yayıladı.

Tekirdağ-Çorlu-Tren-Kazası


DÜN SAAT 17.00'DE DEVRİLDİ


Uzunköprü- Halkalı seferini yapan, içinde 362 yolcu ve 6 personel bulunan yolcu treni dün saat 17.00’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi’nde devrildi.

Tekirdağ-Çorlu-Tren-Kazası

KAZA NASIL MEYDANA GELDİ?


Tren raylarının altındaki toprağın yoğun yağış nedeniyle kaydığı görüldü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı-Çorlu arası km 162’de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir. Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri kaza yerine intikal etmiştir.

Yaşanılan talihsiz tren kazası sonucunda ise yaklaşık olarak 338 kişinin yaralandığı ve 24 kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Hastanelerde müdahale devam ediyor. Hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerine, yakınlarına baş sağlığı ve acil şifalar diliyorum. 


Tekirdağ Çorlu'da Tren Kazasının Nedeni Ortaya Çıktı! Tren Kazasındaki Ölü ve Yaralı Sayısı! Tekirdağ Çorlu'da Tren Kazasının Nedeni Ortaya Çıktı! Tren Kazasındaki Ölü ve Yaralı Sayısı! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Temmuz 09, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok