Aşk Acısı Nasıl Geçer! Aşk Acısını Geçirecek 10 Tavsiye!

Günümüzde ilişkiler karmaşık bir hal aldı ve açıkçası hayatınızın devamlılığı için, bir yuva, bir aile kurmak için doğru insanı bulmak epey bir zorlaştı. Hatta "Tamam artık buldum" dediğiniz kişiler bile sizi yarı yolda bırakabiliyor. 

Bunun sebeplerinden birisi de aslında günümüzde ki değişiklikler, yenilikler ve benzeri unsurlardır. Ne kadar çok bunlar ilişki ile alakasız olarak gözükse de aslında ilişkiler de başlıca etmenlerden birisi de bunlardır. Peki tam aşık oldunuz, tamam bu dediniz, fakat yarı yolda bırakıldınız o zaman bu aşk acısını nasıl geçireceksiniz? Gelin birlikte inceleyelim. Aşk acılarına bir son verelim. 


AŞK ACISINI GEÇİRECEK 10 TAVSİYE! 



1) Durumu Kabullenin

Aşk Acısı Nasıl Geçer
Bir sevgiyi sonlandırmaya çalışmak elbette ki kolay değildir. Sevdiğiniz bir insanı hayatınızdan çıkarma fikri, size başlarda çok korkunç gelecektir. Ama yapılması gereken her şeyi yaptıysanız ve “Ben elimden geleni yaptım” rahatlığını vicdanen hissediyor olmanıza rağmen, bazı şeyler bir türlü yolunda gitmiyorsa, artık bir şeyleri düzeltmeye çalışmaktansa, bu acıdan kurtulmaya çalışmak çok daha doğrudur. Yani bu kişinin hayatınızdan çıkması yönündeki kararlılığınız ölçüsünde, durumu kabullenme gücünüz artacaktır.

2) İletişimi Sürdürmeyin


Aşk Acısı Nasıl Geçer
Aklınız sürekli sevdiğiniz insanın ne yaptığında, kimlerle birlikte olduğunda olabilir. Ama gözünüz telefonda, ondan gelecek herhangi bir bilgiyi anında öğrenme eğiliminde de olmamalısınız. 
Aramak, mesaj atmak gibi şeyler sadece çektiğiniz acıyı artırır. Amacımız bu acıdan kurtulmaksa, acının kaynağından ne kadar uzaklaşırsanız sizin için o kadar o iyi olacağını unutmamalısınız.

3) Yalnız Kalmamaya Çalışın


Aşk Acısı Nasıl Geçer
Yalnız kaldığınız zamanlarda, yaşadığınız üzüntü daha da etkili hale gelir. Çünkü sürekli düşünür ve yaşadıklarınızı başa sarıp durursunuz. Pişmanlıklarınız, “keşke” leriniz bitmek bilmez. 
Bu durumdan kurtulmanın en işe yarayan yolu ise ailenizle, dostlarınızla, arkadaşlarınızla vakit geçirmektir. Bazen sadece tek bir yakın arkadaş bile iyi hissetmenize yeter. Önemli olan şey, size kendinizi değerli hissettiren insanların yanında olmanız ve kendinizi değerli hissedeceğiniz şeyleri yapmanızdır.
4.Yeniliklere Açık Olun

Aşk Acısı Nasıl Geçer
Böyle bir dönemde yeniliklere karşı kapalı bir tutum sergilememelisiniz. Yeni insanlar, yeni bir yer, yeni bir hobi ya da yeni bir kursa gidebilirsiniz. Bunların hepsi dikkatinizi başka yönlere çekecek ve yaşadığınız üzüntünün hafiflemesini sağlayacaktır. Ayrıldığınız insan, dikkatinizin odak noktasından uzaklaştıkça, kendinizi mutlu hissetme ihtimaliniz de o kadar artacaktır.

5) Kin Gütmeyin


Aşk Acısı Nasıl Geçer
Ortada bir aşk acısı varsa, mutlaka bir suçlu arayışına girilecektir. Size bu acıları çektiren kişiye kızmanız, öfkelenmeniz hatta ondan nefret etmeniz çok olasıdır. Fakat şunu unutmayın ki; olumsuz duygular yeni olumsuz duyguların uyanmasına sebep olur. 
Sizin ise ihtiyaç duyduğunuz şey pozitif hislerdir. Bunun için nefret, kin ve benzer hislerle boğuşmayı bir kenara bırakmalısınız. Artık olan olmuştur. Bu aşamada önemli olan şey, kendinizi iyi hissedeceğiniz şeylere yönelmenizdir.

6) Spora ve Dansa Başlayın


Aşk Acısı Nasıl Geçer
Spor yapmak, beden sağlığınız için faydalı olduğu kadar ruh sağlığınız için de faydalıdır. Çünkü içinizde biriken ve kendinizi mutsuz hissetmenize sebep olan bütün olumsuz enerji, sporla birlikte sizi terk edecektir. Dans etmek de aynı etkiye sahiptir. Ayrıca dans ederek beynin serotonin (mutluluk hormonu) salgılamasını da sağlamış olursunuz.

7) Hüzünlü Şarkılardan Uzak Durun


Aşk Acısı Nasıl Geçer
Şarkılar, şiirler ruh halimiz üzerinde büyük etkiye sahiptir. Özellikle de duygusal şarkılar dinlemek, içinde bulunduğunuz depresif ruh halini daha da perçinleyecektir. Bu yüzden, bir süre için bu tarz şarkılardan olabildiğince uzak durup, hareketli ve enerji dolu şarkılar dinlemeye gayret etmelisiniz.

8) Hissettiklerinizi Yazın


Aşk Acısı Nasıl Geçer
İçinizden geçenleri yazmak, her zaman için ruhen hafiflemenizi sağlar. Hislerinizi isterseniz bir deftere, isterseniz bir arkadaşınıza hiç çekinmeden yazmalısınız. Yazmanın terapi etkisi sayesinde, kendinizi çok daha rahatlamış ve üzüntülerinizden arınmış hissedersiniz.

9) Kendinizi Suçlamayın


Aşk Acısı Nasıl Geçer
“Şöyle yapsaydım, böyle olurdu”, “Şu şekilde davransaydım, bu acıyı çekiyor olmazdım” gibi düşünceler kendinize daha fazla zarar vermekten başka bir şey getirmeyecektir. İlişkilerde her iki tarafın da hataları olabilir. Bu çok normaldir. Fakat bu hatalar üzerine yoğunlaşmak hiçbir işe yaramaz. Aşkınız bir şekilde sona ermişse, demek ki buna engel olunamayacak bir noktaya gelinmiştir. 
Bu durumda kimin hatasının daha çok olduğunu sorgulamak çok da önemli değildir. Bu sebeple kendinizi suçlamaktan vazgeçmeli ve sonuca varamayacağınız şeyleri tekrar tekrar düşünerek daha da çıkmaza sürüklenmekten kaçınmalısınız.

10) Gelecek İçin Umutlu Olun


Aşk Acısı Nasıl Geçer
Bir aşkın sona ermesi, size dünyanın en güzel hislerini yaşatmış olan bir birlikteliğin artık sürmeyecek olması tabii ki de kaldırması çok kolay olan bir durum değildir. Bir insanla bu kadar güzel şeyler paylaştıktan sonra, onun artık hayatınızdan çıkacak olmasının size büyük acılar çektirmesi de çok doğaldır. 

Hayatta bazı şeylerin sizin elinizde olmadığını kabul etmelisiniz. O kişi hayatınıza girmeden önce de gülüp eğlenebildiğinizi, mutlu olabildiğinizi kendinize sıklıkla hatırlatmalısınız. Çünkü bu, bundan sonrasında da mutlu olabileceğinizi kendinize kanıtlamanıza yardımcı olacaktır. 
Aşk Acısı Nasıl Geçer! Aşk Acısını Geçirecek 10 Tavsiye! Aşk Acısı Nasıl Geçer! Aşk Acısını Geçirecek 10 Tavsiye! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Şubat 24, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok